20.7.2009

sunnuntai on lepopäivä

Eilen oli vapaapäivä varsinaisesta kokoustamisesta. Aloitimme päivän jumalanpalveluksilla vapaavalintaisessa kirkossa. Osallistuin reformoidun kirkon jumalanpalvelukseen, koska luterilaiset oli allokoitu sinne. Kirkko oli varsin karu ja pastorit hauskoja. Yritin kuunnella ranskankielistä saarnaa mutta osaan vain tiivistää, että saarna hypähteli aiheesta toiseen. Kirkonmenojen jälkeen olimme piknikillä joen rannalla.

Iltapäivällä ryhdyimme turisteiksi ja tutustuimme Lyonin vanhaan kaupunkiin. Saimme oppaaksi paikallisen miehen, joka harrasti (?) suomea. Kierros iltalialaistyylisillä sisäpihoilla ja kujilla oli mahtava! Löysimme muun muassa Lyonin humoristien kerhotilan. Ehdotin, että huumorimiehenä tunnettu kirkkoneuvos olisi voinut jäädä sinne kokeilemaan taitojaan. Noh, eipä jäänyt vaan jatkoi vitsailua seuraavassa kohteessa vanhan perunakellarin kohdalla: "Arvaatteko, minkälaisia perunoita täällä säilytettiin?" Noh, ranskalaisia perunoita, tietty.

Illalla oli CEC:n 50-vuotisjuhla, joka kesti noin viis ja puol tuntia. Ensin oli näytelmää ja tarinaa historiasta. Ja tauon jälkeen vielä parituntinen näytelmä, joka kertoi uskontojen yhteisestä lentäkenttäkappelista ja nuoresta afrikkalaistaustaisesta miehestä, jonka nimi oli Calvin. Ruokaa saimme vasta puoli yhdentoista aikoihin. Delegaatiomme suurlähettiläsjäsen valisti, että Neuvostoliiton 60-vuotisjuhlat kestivät aikoinaan 7 tuntia. Hyvä CEC!

Ei kommentteja: