16.7.2009

avajaistunnelmia

No niin, delegaatti Westerlund lainasi ystävällisesti konettaan, joten nyt saan tänne vähän tekstiä.

Eilinen oli yleiskokouksen avajaispäivä. Aamupäivällä oli oman porukan palveria ja uusien delegaattien infotilaisuus. Avajaisjumalanpalvelus oli hieno! Ja oli mahtavaa olla mukana toteuttamassa sitä. Luin tekstin toivosta yhdessä muiden nuorten kanssa. Saarnaa en jaksanut englanniksi kuunnella sen paremmin kuin kotioloissakaan. Kokouksen laulukirjan laulut alkavat tulla tutuiksi.

Kokouksen kuumin kysymys on saksalaisten (EKD) tekemä aloite koko järjestön organisaation muuttamiseksi. CEC:n komissiot toimivat varsin itsenäisesti, joten saksalaisten mielestä organisaatiota pitää virtaviivaistaaa. Saksalaisilla on iso delegaatio ja kauhea lobbaus meneillään.

Huvittavinta asiassa on, että aloite on jätetty 2 päivää ennen aloitteiden viimeistä palautuspäivää ja sen jälkeen aloite on "elänyt" ja saimme eilen illalla uuden version. Ei tulisi kuuloonkaan kirkolliskokouksessa. Muutenkin kokouskäytännöt ovat hiukka sekavia ja puheenjohtajan vetämät äänestykset vähintään kyseenalaisia. Ehkä ylioppilaskuntatoiminnasta olisi voinut olla hänellekin hyötyä ;-)

Näillä näkymin palvelen armolahjojeni mukaisesti täälläkin talouskomiteassa. Saa nähdä, miten siitä selviän. Luultavasti ei tule olemaan vapaa-ajan ongelmia.

Ei kommentteja: