Siirry pääsisältöön

vauhdikas keskiviikko

Pahoittelen, etten eilen ehtinyt kirjottaa kunnolla. Päivä oli todella pitkä. En ehtinyt syödä edes jälkiruokaa, kun lounastaukokin oli täynnä kokouksia. Eilinen oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja vaiherikas päivä, joten yritän nyt saada tänne jotain asiaa ja asian vierestä.

Aamupäivällä täysistunnossa oli muutamia aloitteita ja virkapaketin lähetekeskustelua. Virkapaketista tulee varmasti taas tosi vaikea prosessi. Tietty porukka kävi pöntössä vuorotellen selittämässä jotain aivan käsittämätöntä. Onneksi keskustelun jälkeen sain hieman selvennystä uskomattomaan retoriikkaan.

Tilanne on siis se, että tietyn linjan (siis eri linjan kuin mitä itse edustan) ihmiset haluaisivat virkapakettiin:
1) syrjintäpykälän, jonka perusteella voisi syrjiä esimerkiksi homoja
2) papit normaalin virkamieslain ulkopuolelle, ettei virkatehtävien laiminlyönneistä voisi irtisanoa normaalilla menettelyllä.

Näitä ei siis sanottu suoraan vaan puhuttiin kirkon opista, tunnustuksessa pysymisestä, uskonnonharjoittamisesta ja kaikesta muusta käsittämättömästä. Olen itse vahvasti sitä mieltä, että nyt on kyse työlainsäädännöstä ja tämä pitäisi nyt saada päätettyä.

Iltaohjelmassa oli retki Kakolaan ja Akatemiatalolle. Molemmat olivat varsin vaikuttavia paikkoja. Retken jälkeen jatkoimme Pankkiin ja eteenpäin. Reissussa selvisi eräiden edustajien tanssi- ja laulutaito.

Olin juuri aamupalalla, jossa sosiaalinen koostumus oli varsin mielenkiintoinen. Aamumessun piti naispappi, joten messua välttelivät tänä aamuna ne, jotka eivät jaksaneet herätä sekä ne, joilla on jotain virkakäsitysongelmia.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Virkajuttu on paha rasti: osa uskoo toimivansa Raamatun vastaisesti toimiessaan tiettyjen ihmisryhmien kanssa yhteistyössä - esimerkiksi naispappien. On ikävä pakottaa heitä siihen (ja näin jopa ajaa kirkosta ulos?), jos vaihtoehto olisi mahdollistaa erinäisin työjärjestelyin se, että kukin voisi toimia sitoumuksensa mukaisesti.

Suvaitsevaisuutta tarvitaan kirkossa joka suuntaan, myös tiukasti Raamattuun sitoutuvia kohtaan.

ps. mielestäni kirkon ei tule kuunnella sitä, mitä yhteiskunta ja valtio on mieltä vaan Raamatun tulisi olla korkein auktoriteetti. Nyt homma menee toisin päin: yhteiskunta ja lainsäädäntön muuttuu; kirkko mukautuu tähän ja luopuu Raamatusta. Surullista.
Unknown sanoi…
Niinpä niin. Niin ikävää kuin se virkakäsitysongelmaisten kannalta onkin, kirkkokin on työpaikka. Joten pysy lujana, sisar.

Syrjintäpykälä?! Eikö siitä joukosta kukaan ole lukenut perustajajäsenen linjausta: on vain ihmisiä, joita ei tule millään perusteella lajitella.

Kyllä on syntisten ystävä ihmeissään seuraajiensa kanssa, pahoin pelkään.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tiistai täysistunnossa

Eilinen päivä kului työn ääressä. Aamupäivällä urakoimme talousvaliokunnassa ja iltapäivällä oli täysistunto. Alunperin ajattelin, että täysistuntojen osalta pääsemme tällä viikolla helpolla. Eilen keskustelimme moniäänisyysaloitteesta kuitenkin varsin pitkään. Edustaja Kaskisen ja edustaja Määttäsen aloite työryhmän perustamisesta oli ilmeisen tarpeellinen, koska edustajilla oli paljon sanottavaa aihesta. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että kirkon äärilaitojen kannat ovat jyrkentyneet. Aloitteessa esitettiin, että perustetaan työryhmä, jossa eri tavoin ajattelevat keskustelevat, miten ykseys ja moniäänisyys kirkossa voisivat toteutua. Illalla jatkoimme valiokunnassa mietintöjen parissa. Valiokunnassa välillä oli hieman vaikeuksia saada mielipiteitä kuuluviin. valiokunnan naisjaostossa päätimme, että lähdemme shoppailemaan, jos meitä ei kuunnella. Uhkaus oli ilmeisesti uskottava, koska muutamat kommentit jopa menivät läpi. Pääsimme valiokunnasta jo ennen seitsemää pois, joten lo

juhlatunnelmia

Ennakkovaroituksen mukaisesti istumme täällä Turussa edelleen. Heta-päätös saatiin juuri tehtyä - esitys hyväksyttiin mutta tiukille meni! Saimme jälleen kuulla, kuinka kirjanpidon ja palkanlaskennan keskittäminen vie seurakunnalta päätösvallan. Minäkin käytin puheenvuoron kirkon tulevaisuuden puolesta. Eilen illalla vietimme siis arkkipiispan lähtöjuhlaa Turun linnassa. Oli mahtavat juhlat! Anna-Mari Kaskinen oli kirjoittanut hienon näytelmän arkkipiispan vaiheista. Se sisälsi historian tapahtumia ja hilpeitä tilanteita arkissa. Näissä arkkipätkissä muun muassa Paarma, Peura, Repo ja Riekko keskustelivat arkin tilasta. Minä esitin kanaa, joka vaati arkin perusteellista uudistamista. Kuvaelmaa varten oli sävelletty Arkkilaulu, jossa on selvästi aineksia hittibiisiksi. Juhla oli vähintäänkin runsas - ohjelmaa oli paljon ja ruoka oli hyvää. Kirkolliskokousväki olikin juhlan päättyessä aivan rättiväsynyttä. Emme siis päätyneet hoilottamaan Arkkilaulua opiskelijoiden laivurikurssille, joka

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli