4.11.2008

mediatiistai

Uhoamisesta huolimatta menin tänään aamulla kiltisti kirkkoon klo 8.15. Se oli kyllä hieman uhkarohkea veto, koska meinasin nukahtaa sinne kirkonpenkkiin.

Täysistunnossa olemme tänään keskustelleet kirkon nelivuotiskertomuksesta - tai ainakin oli tarkoitus. Puheenvuorot ovat olleet asiasta ja asian vierestä, teemoina mm. virret, kirkon viestintä, kirkosta eroaminen, miesten asema, päihteiden käyttö, kaikkien mielistely ja Raamatun unohtaminen.

Edustaja Riikonen piti jännittävän puheenvuoron miesten asemasta kirkossa ja kirkon nelivuotiskertomuksessa. Miehiä on vähempi kirkossa ja enempi vankilassa. Lopulta pitää museoida se viimeinen seurakuntamies. Vaikka puheenvuoro osin olikin aika tiukkaa tekstiä, siinä oli kyllä ihan asiaakin - miehiä ei juuri näy seurakunnassa (mutta kirkon hallinnossa kyllä...).

Käsittelimme myös hiippakuntavaltuuston esitystä seurakunta-sanan käytöstä. Meillä Jyväskylässä seurakunta jakaantuu 9 alueseurakuntaan ja toivoisimme, että tuo sana saataisiin jo vähitellen kirkkolakiin. Edustaja Kotila piti aiheesta erittäin hyvän puheenvuoron. Kotilan mukaan keskustelussa pitäisi painottaa enempi teologiaa ja vähempi hallintoa. Muissakin puheenvuoroissa tuotiin esille, että pientä yksikköä voisi sanoa seurakunnaksi ja isommalle (hallinnolliselle) yksikölle voisi keksiä jonkun uuden nimen.

Täysistunnoista huolimatta olen ehtinyt antaa tänään haastattelun kirkon verkkosivuille, Kotimaan joulukalenteriin ja Turun radioon. Verkkoon ja radioon pääsin puhumaan lempiaiheestani eli nuorten osallisuudesta seurakunnissa. Joulukalenterin jätän vielä arvoitukseksi - sen voi aikanaan käydä kurkistamassa.

Ruoka on edelleen hyvää mutta olen jotenkin onnistunut pysymään kohtuudessa - olen itsekin siitä aika yllättänyt. Jälkiruoat eivät harmillisesti ole olleet ihan suosikkejani. Eilen oli kohtalaisen tönkköä piparkakkupannacottaa ja tänään imelää minttusuklaamoussea.

Ei kommentteja: