Siirry pääsisältöön

hengähdystauko

Valiokuntamme on ahkeroinut niin reippaasti, että saamme huokaista tänä iltana. Kokoan tässä nyt vähän irtonaisia ja epäolennaisia juttuja viikon varrelta.

Unohdin kameran kotiin, joten en saanut tälläkään reissulla järkeviä valokuvia. Muutama kännykkäkuva mulla on eilisillan retkeltä. Laitan ne tänne, jos niistä vaan saa yhtään selvää.

Päätin eilen Kakolassa, että ryhdyn lainkuuliaiseksi kansalaiseksi - oli sen verran pelottava kokemus. Minua tosin lohdutettiin, että nykyajan vankilat on kyllä mukavampia paikkoja.

En ollut tänään (naisten) lauluharjoituksissa. Epäilivät ruokalassa, etten osaa laulaa. Sekin pitää toki paikkansa mutta se nyt ei varsinaisesti ole se syy.

Nimilappuni on kadonnut. Meillä on istumapaikoilla muovitetut isot paperinimilaput, jotka lähtevät aina lentoon, kun joku kulkee ohi. Nimilappuni on lähtenyt lopullisesti lentoon. Sitä on etsitty koko ilta eikä ole löytynyt.

Vähitellen alkavat myös edustajien persoonat ja taustat hahmottua. Meidän hiippakunnan porukka on yleensä paikalla, kun jotain tapahtuu. Olen siis ihan oikeassa porukassa.


Keskustelunaiheet ovat olleet viikon aikana vaihtelevia mutta tasokkaita. Tässä muutamia:
- Elämästä tulee helpompaa, kun täyttää 40. Elämä ei sinänsä muuta helpommaksi mutta elämänkokemus auttaa selviytymisessä. Sitä odotellessa.
- Maailmantalouden tilanne näyttää huolestuttavalta. Olen ollut sitä mieltä, että pelkästään pörssikursseja ei kannata tuijottaa vaan muut mittarit kertovat taloudesta ja tosielämästä enempi.
- Häviäminen tuntuu pahalta, erityisesti silloin kun sitä on edeltänyt pitkä valintaprosessi.
- Eräässä anonyymissa seurakunnassa (Lapuan hpk:n alueella) ollaan sovussa vaikka välillä metelöidäänkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli

tiistai täysistunnossa

Eilinen päivä kului työn ääressä. Aamupäivällä urakoimme talousvaliokunnassa ja iltapäivällä oli täysistunto. Alunperin ajattelin, että täysistuntojen osalta pääsemme tällä viikolla helpolla. Eilen keskustelimme moniäänisyysaloitteesta kuitenkin varsin pitkään. Edustaja Kaskisen ja edustaja Määttäsen aloite työryhmän perustamisesta oli ilmeisen tarpeellinen, koska edustajilla oli paljon sanottavaa aihesta. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että kirkon äärilaitojen kannat ovat jyrkentyneet. Aloitteessa esitettiin, että perustetaan työryhmä, jossa eri tavoin ajattelevat keskustelevat, miten ykseys ja moniäänisyys kirkossa voisivat toteutua. Illalla jatkoimme valiokunnassa mietintöjen parissa. Valiokunnassa välillä oli hieman vaikeuksia saada mielipiteitä kuuluviin. valiokunnan naisjaostossa päätimme, että lähdemme shoppailemaan, jos meitä ei kuunnella. Uhkaus oli ilmeisesti uskottava, koska muutamat kommentit jopa menivät läpi. Pääsimme valiokunnasta jo ennen seitsemää pois, joten lo

Nuorten osallisuuden vahvistaminen tyssäsi kirkkohallitukseen

Vanha kirkolliskokousblogini on herännyt yllättäen henkiin mutta painavasta syystä!   Vuonna 2009 teimme kirkolliskokousaloitteen nuorten osallisuuden vahvistamisesta kirkossa. Aloite lähetettiin yleisvaliokunnan hienon mietinnön saattelemana kirkkohallitukseen toimenpiteitä varten. Se on jumittanut siellä vuosikaudet ja olen miettinyt, voiko aloite vain kadota. Ilmeisesti ei voi - se on ilmestynyt nyt kirkolliskokousviikon esityslistalle.   Kirkolliskokoukselle on annettu asiasta ilmoitus, joka on karua luettavaa. Sen mukaan kirkkohallituksen taholta ei tulla valmistelemaan nuorten kuulemisjärjestelmää seurakuntiin . Ilmoituksessa perustellaan kuulemisjärjestelmän valmistelematta jättämistä seuraavasti:  Edustuksellinen demokratia ei ole enää nuorille tyypillinen tai suosittu vaikuttamisen muoto. Joissain kunnissa nuorivaltuusto toimii, joissakin ei juuri ollenkaan.   Malli, joka edellyttäisi erillisen kuulemisjärjestelmän luomista jokaiseen seurakuntaan, tulisi seurak