Siirry pääsisältöön

maanantain kootut

No niin, nyt on vähän rauhallisempaa kirjoittaa.

Päivä on siis ollut aika vauhdikas. Jumalanpalveluksen jälkeen oli avajaiset. Arkkipiispa pohti avajaispuheessaan, onko kirkko kriisissä. Lyhyitä täysistuntoja on ollut aika monta, kun olemme järjestäytyneet. Valitsimme varapuheenjohtajat ja valitsijamiehet. Iltapäivällä kulttuuriministeri puhui nuorista aikuisista ja nuorten osallistumisesta kirkon päätöksentekoon. Se oli hyvä puhe, mutta olen kuullut aiheesta niin monta puhetta, ettei siitä oikein uusia ideoita irronnut. Nyt valitsijamiehet ovat vetäytyneet jakamaan meitä valiokuntiin. Tulos pitäisi olla selvillä aamulla.

Meillä on siis omat paikat salissa. Niiden kohdalla on isot nimilaput ja lisäksi jokaisella on vielä nimilappu rinnassa. Omalle paikalle saliin ilmaantuu aina uutta paperia, kun selkänsä kääntää. Sinne ilmestyi tänään muun muassa paksu violetti vihko, joka osoittautui piispainkokouksen pöytäkirjaksi. Enpä ole ennen niin paksua pöytäkirjaa nähnyt. Istumme salissa hiippakunnittain aakkosjärjestyksessä. Meidän hiippakunnan paikat on toiseksi viimeisessä rivissä. Sali näyttää kuvissa ja telkkarissa isommalta kuin mitä se oikeasti on. Vasemmalla puolellani istuu Kuopion hiippakunnan aakkosissa viimeinen edustaja, edustaja Väisänen ja oikealla puolella kaivinkoneenkuljettaja Jouppi meidän hiippakunnasta. Edessä ja takana istuu jotain äitin matkakavereita.

Täällä on tosi mukavaa ja puheliasta porukkaa. Muutamiin hauskoihin persooniin olen jo vähän tutustunutkin. Ehdimme myös Samin ja Henrietan kanssa perustaa nuoriso-osaston tai ei me sitä oikeastaan perustettu. Satuimme vaan seisomaan aulassa ja edustaja Sahi sanoi ohi kävellessään: "Kappas, täällähän on meidän nuoriso-osasto". Olen miettinyt hyviä vastauksia kommenttiin: ”Ai, sinä olet siis se kaikkein nuorin”. Aika monella olen jo sanonut: ”Joo-o, mutta ei se oo mun vika”. No ei ole mutta silti mä saan siitä kuulla.


maanantain ruokalista:
lounas: lohta ja lammasta
päivällinen: lohikeittoa tai borssikeittoa

maanantain möläytys:
notaari nimitti kenttäpiispaa arkkipiispaksi

maanantain turhin:
äänestimme hiippakunnan valitsijamiehistä kolme (3) kertaa suljetuin lipuin, vaikka olimme yksimielisiä


Tässä vielä muutama kuva istuntosalista...
Kommentit

Anonyymi sanoi…
Muistihan se kenttäpiispa työnantajansa (tässä tapauksessa Puolustusvoimat) tapaan kiittää reippaasti ylennyksestä ja kysyä palkkaerotuksen maksamishalukkuutta?
Signe sanoi…
Joo, asiasta riitti ylennyshuumoria koko lounaan ajaksi.
Anonyymi sanoi…
Intoa ja iloa sinne! Pidä lippu korkealla ja muita koottuja latteuksia!
Anonyymi sanoi…
Uutisissa ministeri Wallin puhui fiksuja siitä, miten kirkon on uudistuttava. Valitettavasti vaan arkkipiispa ei ollut samaa mieltä.

En tarkoita sitä, että kirkkojen pitäisi muuttua suoraan palveluorganisaatioiksi, mutta Paarman ajatus siitä, että uuden jumalanpalveluskaavan ja aikuisrippikoulun markkinointi olisi avain siihen, että ihmiset palaavat takaisin kirkkoon on vain hyvin erikoinen.

Joku taloustieteilijä voisi kertoa Paarmalle vähän brändäyksestä ja tuotekehittelystä... :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tiistai täysistunnossa

Eilinen päivä kului työn ääressä. Aamupäivällä urakoimme talousvaliokunnassa ja iltapäivällä oli täysistunto. Alunperin ajattelin, että täysistuntojen osalta pääsemme tällä viikolla helpolla. Eilen keskustelimme moniäänisyysaloitteesta kuitenkin varsin pitkään. Edustaja Kaskisen ja edustaja Määttäsen aloite työryhmän perustamisesta oli ilmeisen tarpeellinen, koska edustajilla oli paljon sanottavaa aihesta. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että kirkon äärilaitojen kannat ovat jyrkentyneet. Aloitteessa esitettiin, että perustetaan työryhmä, jossa eri tavoin ajattelevat keskustelevat, miten ykseys ja moniäänisyys kirkossa voisivat toteutua. Illalla jatkoimme valiokunnassa mietintöjen parissa. Valiokunnassa välillä oli hieman vaikeuksia saada mielipiteitä kuuluviin. valiokunnan naisjaostossa päätimme, että lähdemme shoppailemaan, jos meitä ei kuunnella. Uhkaus oli ilmeisesti uskottava, koska muutamat kommentit jopa menivät läpi. Pääsimme valiokunnasta jo ennen seitsemää pois, joten lo

juhlatunnelmia

Ennakkovaroituksen mukaisesti istumme täällä Turussa edelleen. Heta-päätös saatiin juuri tehtyä - esitys hyväksyttiin mutta tiukille meni! Saimme jälleen kuulla, kuinka kirjanpidon ja palkanlaskennan keskittäminen vie seurakunnalta päätösvallan. Minäkin käytin puheenvuoron kirkon tulevaisuuden puolesta. Eilen illalla vietimme siis arkkipiispan lähtöjuhlaa Turun linnassa. Oli mahtavat juhlat! Anna-Mari Kaskinen oli kirjoittanut hienon näytelmän arkkipiispan vaiheista. Se sisälsi historian tapahtumia ja hilpeitä tilanteita arkissa. Näissä arkkipätkissä muun muassa Paarma, Peura, Repo ja Riekko keskustelivat arkin tilasta. Minä esitin kanaa, joka vaati arkin perusteellista uudistamista. Kuvaelmaa varten oli sävelletty Arkkilaulu, jossa on selvästi aineksia hittibiisiksi. Juhla oli vähintäänkin runsas - ohjelmaa oli paljon ja ruoka oli hyvää. Kirkolliskokousväki olikin juhlan päättyessä aivan rättiväsynyttä. Emme siis päätyneet hoilottamaan Arkkilaulua opiskelijoiden laivurikurssille, joka

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli