8.5.2008

työntäyteinen torstai

Tänään on kyllä tehty kirkon eteen hommia ihan kellon ympäri. Täysistunto alkoi aamulla klo 9 ja valiokunta loppui vasta puoli kymmeneltä illalla.

Täysistunnossa aloitteita ja puhetta riitti. Keskustelimme parokiaalijärjestelmän kehittämisestä ja jumalanpalveluksesta. Paroakiaalijärjestelmäkeskustelu on siis kirkon versio pakkojäsenyyskeskustelusta - kaikilla opiskelijapolitiikkaa harrastaneille selvennykseksi. Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, onko pakko kuulua siihen seurakuntaan, jonka alueella asuu. Toiset ovat sitä mieltä, että parokiaalijärjestelmästä luopuminen johtaa kirkon pirstaloitumiseen ja toiset sitä mieltä, että parokiaalijärjestelmästä luopuminen nimenomaan ehkäisee kirkon hajoamisen.

Jumalanpalveluskeskustelu sen sijaan yllätti minut täysin. En olekaan ainoa edustaja, jonka mielestä jumalanpalveluksen suurimmat ongelmat ovat kellonaika ja musiikki. Yllättävän dynaamista porukkaa täällä!

Talousvaliokunta pääsi hommiin vasta päivällisen jälkeen. Saimme aikaiseksi kaksi mietintöä. Ensimmäinen käsitteli tilinpäätöstä ja toinen työmarkkinalaitoksen toimintaa. Muutamassa pilkunviilausasiassa pääsin jopa vaikuttamaan.

Illan päätteeksi kokoonnuimme Pekka Simojoen konserttiin. Mukana oli myös Anna-Mari Kaskinen ja saimme kuulla, miten heidän yhteistyönsä alkoi. Hoilotimme yhdessä riparibiisejä, joten fiilis on nyt huippu!


sekalaisia kommentteja:

Yritin alkuviikon vältellä piispoja mutta eilinen meni totaalisesti pieleen, koska samassa ruokapöydässä istui aina vähintään yksi piispa, yleensä useampi.

Ajoittain on sellainen simulaatio-olo. Olen partiossa ja vähän muuallakin osallistunut kaikenlaisiin simulaatioihin, joissa leikitään milloin mitäkin. Välillä tuntuu, että vain leikimme kirkolliskokousta. Simulaatioharjoitusten ansiosta jaksan kuitenkin ansiokkaasti viilata pilkkua valiokunnassa ihan tappiin asti.

Eilisiltainen retki on aiheuttanut aikamoista hihittelyä tänään (myös muutama kirkkoherra on hihitellyt!). Pankkivaliokunnalla oli näköjään yllättävän rentouttava vaikutus.

Tänään kuulin ensimmäistä kertaa legendaarista edustaja Marjokorpea. Uskomatonta retoriikkaa!

”Kirkosta katoaa kaikki puoleensavetävyys, jos se toimii kuin terveydenhuollon kuntayhtymä.”
edustaja Marjokorpi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogistasi Signe!
On hienoa kuulla 'insiderin' ja samanikaisen ajatuksia kokouksesta.
Siunausta sinulle.

'Omasta Ideasta kirkon kaytantoon' teemasta innostuen:

'Lasnaolon teltta' esim. Turun Tuomikirkon edustalla.

Viihtyisa teltta jossa sisalla olisi kaunis ja puhutteleva alttari ristineen, kukkineen jne. Lisaksi yksinkertaiset mutta mukavat kirkon 'penkit'. Seka ehka rauhoittavaa hengellista musiikkia. Paivystava (mieluten nuori- helposti lahestyttava) pappi olisi paikalla jonka kanssa voisi kayda sielunhoidollisia keskusteluja tai muuten vaan jutella.

Telttaan (kirkkoon) voisi ohikulkijat pistaytya hiljentymaan, sytyttamaan kynttilan, juttelemaan jne. jne.

Perus ideana on etta pappi on lasna ihmisen arjessa. Siella missa ihmiset ovat. Kristus on lasna.