Siirry pääsisältöön

tiistai työn ääressä

Tänään ollaan päästy jo ihan tositoimiin. Täysistunnossa on käyty lähetekeskusteluja ja laitettu hommia eteenpäin lakivaliokuntaan.

Meidän valiokunta eli talousvaliokunta on myös kokoontunut ja selvisi, että se toinen kunnanjohtaja ei olekaan vielä entinen. Samoin selvisi, että meidän lippukunnalla (ent. Seurakunnan Siniset, nyk. Siniset Samoojat) on talousvaliokunnassa kolme edustajaa, joista yksi on vieläpä nimeltään Pertti. Ihmeellinen juttu! Saimme kuulla myös perusteellisen katsauksen kirkon eläkelaitoksesta.

Pikkuhiljaa alkaa hahmottua, miten päätöksenteko etenee täällä. Olo on kuitenkin samanlainen kuin vieraskielisessä seminaarissa eli ihan nuutunut. Kuluttaa aikas paljon voimia, kun yrittää olla koko ajan tosi skarppina. Illalla on vielä perehdytystä.


irtohuomioita:

Olin eilen illalla niin ylikierroksilla, että unohdin pestä hampaani. Onneksi tajusin vielä ennen nukahtamista, että jotain on nyt pielessä.

Perustevaliokuntaan (siellä käsitellään ne kaikki jännittävimmät asiat) valittiin aika monta ei-niin-uudistusmielistä. Onneksi Henrietta on siellä kuitenkin järkevällä linjalla eikä edes ihan yksin.

Mulla ja edustaja Eevi Väistöllä on tänään samanlainen tyyli eli valkonen kauluspaita ja musta slipoveri. Molemmilla on vieläpä samanvärinen harmaa alaosa. Näistä tekstiilikaksosista otettiin toki myös valokuva.

Joku käy aina peittelemässä mun sängyn. Outoa.

Törmäsin eilen kirkkoneuvos Rantaseen, siis ihan kovalla vauhdilla käytävällä, kun en katsonut eteeni. Olin ihan nolona siitä tänäänkin mutta kirkkoneuvos oli jo unohtanut koko äksidentin. Onneksi äsken tosiaan selvisi vielä, että kirkkoneuvos on meidän lippukunnan naisia.

Joku neropatti (luultavasti äiti) on ilmiantanut mun blogin evl.fi-sivun viralliseen kirkolliskokousedustajien blogilistaan. Kiitti vaan!

Eilen olin siis ollut Ylen tv-uutisissa klo 18. Uutispätkää on täällä atk-luokassakin veivattu jo ihan riittävän monta kertaa.

Täällä oli kaamea palohälytys lounasaikaan. Kukaan ei edes hievahtanut pihalle, koska missään ei näkynyt tulipaloa. Hälytys osoittautui virheelliseksi.

Ruoka on edelleen hyvää. Lounaalla oli jälkiruoaksi mansikkapannacottaa! Päivällinen on vielä syömättä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Neropatti ei ollut äitis vaan minä ;) Facebook kavalsi...

Hauska kuulla aitoja kokemuksia käytäviltä, ja terkkuja nuoriso-osastolle ja muille tutuille!
Signe sanoi…
Hih, unohdin, että mulla on kirkollisia virkamiehiä Facebook-kaverina. O-ou.

Äitiä epäilin, koska se valitti sähköpostissaan, että blogini puuttuu listasta.
Anonyymi sanoi…
En mä ole virkamies, vaan nopealiikkeinen ja joustava järjestötyöntekijä :-P

Tämän blogin suosituimmat tekstit

12 tunnin työpäivä

Päättyihän se viikon ensimmäinen päivä viimein - täysistunto loppui eilen illalla klo 21.07. Aloitimme päivän aamulla klo 9, joten kellon ympärys hurahti nopsaan. Täysistunnon jälkeen suuntasimme vielä iltahartauteen ja lyhyelle kävelylenkille. Tämä aamu on alkanut mukavissa merkeissä. Aamumessuja vietämme tällä viikolla vain maanantaina ja perjantaina, joten nämä arkiaamut ovat yllättävän leppoisia. Ei ole kiire kirkkoon eikä huono omatuntoa, koska lintsaa kirkosta. Klo 9 kokoonnumme aamuhartauteen istuntosaliin. Tämän viikon asialistalla ei ole mitään kuohuttavia kysymyksiä. Toimittajat eivät päivystä täällä ja tunnelma on hieman vapautuneempi kuin syysistuntokaudella viime marraskuussa. Asialistalla on toki tärkeitä asioita kuten tilinpäätös. Lähetekeskustelua käymme kirkkoherranvaalitavan muuttamisesta, diakonaatista ja parokiaaliperiaatteen kehittämisestä (tai siis siitä että ei kehitetä). Listalla on myös kaksi edustaja-aloitetta: mediastrategia ja moniäänisyystyöryhmä. Kommentti

kirkon jäsenenä

Viime päivinä media on taas jaksanut uutisoida kirkosta eroamisesta. En oikeastaan tiedä, mitä uutisarvoa noilla jokavuotisilla luvuilla enää on. Minua surettaa ja suututtaa tämä kehitys, joten täytyy nyt pari sanaa tännekin kirjoittaa. Kirkosta erosi viime vuonna taas ennätysmäärä porukkaa. Meillä Jyväskylässäkin eroluvut ovat aikamoiset. Kaikkien tutkimusten mukaan suomalaisten uskonnollisuus ei ole vähentynyt, joten osa eroaa varmaan hiukan liian kevyin perustein. Kuopion hiippakunnan lehdessä (Capitol 3/2008) luettelin viisi hyvää syytä kuulua kirkkoon : - Seurakunnan tarjoamat palvelut elämän eri vaiheissa - Jos et itse tarvitse näitä palveluita, joku muu tarvitsee – tue sitä! - Et voi vaikuttaa, jos et ole jäsen. - Kirkossa saatat löytää ehkä jotakin, jota elämääsi etsit. - Pääset kummiksi! Olen edelleen samaa mieltä. Jos nyt kuitenkin tuntuu siltä, ettei tätä menoa kestä, niin mieti vielä : oletko valmis tukemaan kirkon tarjoamia palveluita? Joku muu saattaa niitä tarvita. Ja jo

näkymättömyyden aika kirkossa päättyi

Hyväksyimme juuri vapaamuotoisen rukouksen parisuhteensa rekisteröineen parin kanssa ja heidän puolestaan äänin 78-30. Nyt siis piispat laativat ohjeen, miten tuo rukous toteutetaan. Tiedän, että monien mielestä tämä on ihan yhtä tyhjän kanssa. Kuten olen usein todennut, niin minäkin toivoisin, että kirkko siunaisi samaa sukupuolta olevat parit. Uskon kuitenkin, että tämä päätös tuo homoseksuaalit kirkon jäsenet näkyviksi kirkossa. Nyt papeilla on mahdollisuus kohdata pariskuntia tällaisen vapaamuotoisen rukouksen yhteydessä. Kirkolla on aivan uusi mahdollisuus näkyvästi tukea samaa sukupuolta olevia pareja. Äänestyksen tulos on yllätävän selvä. Rukouksen vastustajat pitivät runsaasti pitkiä puheenvuoroja. Äänekäs porukka olikin sitten yllättävän pieni. Konservatiivien pääargumentti oli, että Raamatussa lukee, että homoseksuaalinen käyttäyminen on synti ja homoseksuaalisessa parisuhteessa elämistä ei pidä tukea. Elinen päivä ei ollut kovin helppo. Keskustelu alkoi aamulla klo 9. Välill