11.11.2010

Homokeskustelu alkoi

Perustevaliokunnan mietinnön käsittely alkoi tänä aamuna. Ensin meille selostettiin, että asia voidaan hyväksyä yksinkertaisella enemmistöllä. Rukouksen hyväksyminen ei siis vaadi 3/4 enemmistöä. Eräs neropatti kysyi aiemmin viikolla, mihin tästä tulkinnasta voi valittaa. Kirkolliskokouksen sihteeri kertoi, että kirkolliskokouksen päätöksestä ei voi valittaa.

Keskustelu alkoi mietinnön esittelyllä. Puheenvuorolista täyttyi salamana. Ensimmäiset pari tuntia keskustelusta käytiin lähinnä mietinnön vastustajien voimin. Nyt äänessä on piispa Riekkinen. Puheenvuoroja riittää, joten tätä menoa olemme täällä vielä sunnuntainakin.

Yksi hilpeimmistä uusista asioista tällä viikolla on ollut homoteologia. Mietintöön jätetyssä eriävässä mielipiteessä nimittäin todetaan, että kirkko pyrkii ratkomaan ongelmiaan homoteologialla. Yhdessä puheenvuorossa onneks hiukan valotettiin, mitä homoteologia tarkoittaa.

Homoteologian lisäksi tällä viikolla on ollut muutakin uutta. Istuntosalin eteisessä päivystää nimittäin järjestysmies. Toistaiseksi ei ole järjestyksenpitoa tarvittu vaan järjestysmies on lähinnä rupatellut edustajien kanssa. Täällä on ollut myös jonkin verran mediaa paikalla. Toimittajia tosin hieman säälin, koska tämä keskustelu on varmasti supertylsä. Puheenvuorot ovat pitkiä ja toistavat samoja asioita. Ei kovin nasevaa materiaalia!

3 kommenttia:

järppy kirjoitti...

Voiko tuosta homoteologiasta suorittaa jo opintokokonaisuuksia jossain kotimaisessa yliopistossa?

Anonyymi kirjoitti...

Voimia!!!

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä!!! Koita päästä johonkin mediaan esille - mä olen toistaiseksi nähnyt vain vänkyröiden esiintymisiä... :/

Inka