8.11.2010

istuntokausi on avattu

No niin, täällä ollaan. Aloitimme talousvaliokunnan kanssa jo eilen illalla. Tänään aamulla istuntoviikko alkoi messulla Maarian kirkossa ja jatkui avauspuheenvuoroilla. Porvoon hiippakunnan delegaatio toimitti messun matalalla profiililla.

Arkkipiispa avasi istuntokauden erittäin hyvällä puheenvuorolla. Minä ainakin kuuntelin sitä liikuttuneena. Hän kävi suoraan asiaan ja puhui myrskystä, jossa kirkko on ollut ja homoista. Arkkipiispa korosti, että puhumme ihmisistä. Arkkipiispan mukaan nyt tarvitaan ymmärrettävä viesti siitä, miten kirkko suhtautuu homoseksuaalisiin ihmisiin.

Aamupalalla tapasin myös piispa Askolan. Uusi piispa oli hieman päästään pyörällä ja kertoi, että voisi kantaa rinnassaan vaalien mainosnappia, jossa lukee "1. kerta". Kuulemma hän tekee joka päivä asioita ensimmäistä kertaa. Uudessa työssä on aina jännää, joten varmasti on superjännää olla ensimmäinen naispuolinen piispa.

Omat ajatukset ovat tällä viikolla hieman hajallaan. Onneksi kuitenkin tutut kirkolliskokousrutiinit kuten kaikkien edustajatoverien kätteleminen, korkokenkien kopina, avajaismessu, hyvä ruoka ja talousvaliokunnan huumori auttavat tajuamaan, että täällä ollaan taas. Aika hauskaa :-)

2 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Tällä kertaa kirkolliskokous on saanut paljon (media)huomiota.

Toivottavasti kokouksella on rohkeutta tehdä selkeitä linjauksia.

T: Eve

Unknown kirjoitti...

Terkkuja Turkuun!

Toivonpa todella, että arkkipiispan avauspuhe tuli kuulluksi. Tarmoa toimiisi, siskoseni!