4.5.2009

istuntoviikon avaus

No niin, täällä ollaan. Oikein etukäteen hengästyttää, kun tietää, mitä on edessä. Nyt jo ensimmäisenä päivänä ensimmäisellä tauolla olen kahden palaverin loukussa.

Aloitimme eilen illalla valiokunnan kokoukselle. Kävimme tilinpäätöstä läpi. Myös hiippakuntamme loistava delegaatio kokoontui. Otimme harjoituskierroksen kirkkoherranvaalikeskustelussa.

Tänä aamuna oli aina yhtä juhlallinen avajaisjumalanpalvelus. Mikkelin piispa Häkkinen saarnasi, ettei kannata vaipua epätoivoon, kun pohtii kirkon tulevaisuutta.

Avajaisistunnossa arkkipiispa puhui suvaitsevaisuudesta. Puhu alkoi räväkästi maahanmuuttoasioilla. Arkkipiispan mukaan me emme voi toivottaa tervetulleeksi vain hyvin koulutettuja maahanmuuttajia. Loistava avaus viikolle!

Iltapäivällä on ohjelmassa luultavasti pitkä keskustelu kirkkoherranvaalista. Kirkkohallituksen esityksen mukaan kirkkoherranvaali muuttuisi välilliseksi vaaliksi. Nykyään seurakuntalaiset saavat valita kirkkoherran suoralla kansanvaalilla. Esityksen mukaan kirkkoherran valitsisivat jatkossa kirkkovaltuusto tai seurakuntaneuvosto. Olen itse välillisen vaalin kannalla. Ajattelen niin, että luottamushenkilöillä on mahdollisuus saada riittävät tiedot pätevimmän ja sopivimman kirkkoherran valitsemiseksi. Aina tiedot eivät toki auta mutta kansanvaalissa äänestäjän on aika mahdotonta saada tietoa ehdokkaiden johtajaominaisuuksista ja muista tarvittavista kyvyistä.

Nyt täytyy kipittää eteenpäin.

2 kommenttia:

Viiriäinen kirjoitti...

Hahaa, ekana päivänä piispallisia puheenvuoroja sekä mun päättyvästä (Seppo-) että alkavasta (arkki-) projektista. Olenpa ajan hermolla :D

Tsemppiä ja istumalihaksia, kärsivällisyyttä keskusteluun ja viisautta päätöksiin!

paikallisopas kirjoitti...

Hyvää viikkoa! Tehkää hyviä päätöksiä lapsen oikeuksissa & nuorten oikeuksien vahvistamisessa! Jään odottamaan raportointia täällä tai kasvotusten!