7.5.2009

työntäyteinen torstai

Uskomatonta, että on taas jo torstai.

Torstai on kulunut tiukasti työn ääressä. Aamun jännittävin kohta oli kirkkoneuvoksen vaali. Valitsimme virkaan Pekka Huokunan. Istuimme lounaaseen asti täysistunnossa ja pääsimme äänestämäänkin. Äänestimme rakennussuojelulakipykälistä ja ekaa kertaa tuli mieleen, että missä me ollaan, oonko mäkin siellä ja ja mitä ihmettä mä täällä oikein teen.

Iltapäivän olemme ahkeroineet valiokunnassa. Runttasimme kasaan kolme mietintöä - ja nyt kaikki hommat on tehty. En ois ikinä uskonu, että saamme kaiken valmiiksi tähän mennessä. Välillä meni kyllä hieman hepulin puolelle. Ilta jatkuu kohta täysistunnolla, jonka lista ei ole ihan lyhyt.

En oo kauheesti referoinu hauskoja lainauksia tältä viikolta. Se johtuu yksinkertaisista siitä, että pään kovalevy on ilmeisesti sen verran rasittunut, etten vaan muista. Yritän nyt vähän kuitenkin muistella...

Valiokuntamme on aivan uskomattoman tarkka. Vääntelemme tekstiä ihan tohkeissamme loputtomiin. Tänään puheenjohtaja kuitenkin totesi:
"Ei tätä meidän mietintöä kuitenkaan lue kukaan niinkuin piru Raamattua".
Ja joku nokkela valiokuntalainen siihen:
"Niin, paitsi me".

"Kirkko itsee kuorii sipulia koko ajan opillisesti ja toiminnallisesti kuori toisensa jälkeen. Kenttäpiispa ulos piispainkokouksesta, kirkkoherran vaali pois kansalta, arkkipiispan vaali pois turkulaisilta ja nyt kummien määrä vähennetään yhteen."
Edustaja Riikonen

"Suomalaisilla on aina ollut hyvä herraonni, erityisesti kirkkoherraonni."
Edustaja Orsila

Niin, ja lisäksi on pakko todeta, että muutama edustaja on huolestunut oman maksansa tilansa kuunneltuaan edustaja Pekka Reinikaisen aamupalaluentoja (naisten) maksakirroosista.

Ei kommentteja: