Siirry pääsisältöön

valiokuntatyöskentelyä

Vietin eilisillan terveellistä elämää kävelylenkillä, iltahartaudessa ja saunassa, joten heräsin aamulla reippaana. Jätin aamukirkon väliin ja kirjottelin puheenvuoroa huomiseen täysistuntoon. Aion siis ekaa kertaa kiivetä ison salin puhujapönttöön, kun käsittelemme aloitetta. Puheenvuoro on vielä vähän kesken mutta eiköhän se loppunosto sieltä vielä paperille tule.

Aamulla keskustelimme isossa salissa tilinpäätöksestä ja hiippakuntavaltuustojen aloitteista. Selvisi, että Porvoon hiippakunnassa järjestetään loistava Nuorten kirkkopäivät -tapahtuma. Edustaja Westerlund piti todistuspuheenvuoron vaikuttajaksi kasvamisen puolesta. Keskustelimme myös kummien määrästä: riittääkö yksi?

Pääsimme valiokuntatyöhön kiinni heti lounaan jälkeen. Nimittelin valiokunnan puheenjohtajaa aamupalalla orjapiiskuriksi ja siitä suivaantuneena hän on sitten hiostanut meitä koko iltapäivän ja jatkamme ihan kohta. Olemme kuulustelleet kirkkoneuvos Rantasta talousasioista ja kirkkoneuvos Voipiota lähinnä palkkausjärjestelmästä. Mietinnöt ovat valiokuntamme perinteitä noudattaen vähintäänkin täsmällisiä.

Facebookissa jo tunnustinkin, että alan päästä hihittelyn ja tilityksen makuun. Vähän irtonainen olotila helpottaa elämistä täällä, joten hyvä niin.

Äsken ruokapöydässä tiedustelin valiokuntatovereiltani kohteliaasti: "Kuinka kauan te oikein ootte täällä virunu?" Siitä alkoi aikamoinen keskustelu nuorison kielenkäytöstä ja tästä eteenpäin istun kuulemma valiokunnassa nurkassa - kokouspaperit saan sentään ottaa mukaan.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Anna mennä vaan! Mut kerro miks ihmeessä tää sun blogi on katumuksen värinen?

ihmettelee Emmi (mutta poikkeuksellisesti ei ole huolissaan)
Eve sanoi…
No riittääkö yksi kummi?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

12 tunnin työpäivä

Päättyihän se viikon ensimmäinen päivä viimein - täysistunto loppui eilen illalla klo 21.07. Aloitimme päivän aamulla klo 9, joten kellon ympärys hurahti nopsaan. Täysistunnon jälkeen suuntasimme vielä iltahartauteen ja lyhyelle kävelylenkille. Tämä aamu on alkanut mukavissa merkeissä. Aamumessuja vietämme tällä viikolla vain maanantaina ja perjantaina, joten nämä arkiaamut ovat yllättävän leppoisia. Ei ole kiire kirkkoon eikä huono omatuntoa, koska lintsaa kirkosta. Klo 9 kokoonnumme aamuhartauteen istuntosaliin. Tämän viikon asialistalla ei ole mitään kuohuttavia kysymyksiä. Toimittajat eivät päivystä täällä ja tunnelma on hieman vapautuneempi kuin syysistuntokaudella viime marraskuussa. Asialistalla on toki tärkeitä asioita kuten tilinpäätös. Lähetekeskustelua käymme kirkkoherranvaalitavan muuttamisesta, diakonaatista ja parokiaaliperiaatteen kehittämisestä (tai siis siitä että ei kehitetä). Listalla on myös kaksi edustaja-aloitetta: mediastrategia ja moniäänisyystyöryhmä. Kommentti

kirkon jäsenenä

Viime päivinä media on taas jaksanut uutisoida kirkosta eroamisesta. En oikeastaan tiedä, mitä uutisarvoa noilla jokavuotisilla luvuilla enää on. Minua surettaa ja suututtaa tämä kehitys, joten täytyy nyt pari sanaa tännekin kirjoittaa. Kirkosta erosi viime vuonna taas ennätysmäärä porukkaa. Meillä Jyväskylässäkin eroluvut ovat aikamoiset. Kaikkien tutkimusten mukaan suomalaisten uskonnollisuus ei ole vähentynyt, joten osa eroaa varmaan hiukan liian kevyin perustein. Kuopion hiippakunnan lehdessä (Capitol 3/2008) luettelin viisi hyvää syytä kuulua kirkkoon : - Seurakunnan tarjoamat palvelut elämän eri vaiheissa - Jos et itse tarvitse näitä palveluita, joku muu tarvitsee – tue sitä! - Et voi vaikuttaa, jos et ole jäsen. - Kirkossa saatat löytää ehkä jotakin, jota elämääsi etsit. - Pääset kummiksi! Olen edelleen samaa mieltä. Jos nyt kuitenkin tuntuu siltä, ettei tätä menoa kestä, niin mieti vielä : oletko valmis tukemaan kirkon tarjoamia palveluita? Joku muu saattaa niitä tarvita. Ja jo

näkymättömyyden aika kirkossa päättyi

Hyväksyimme juuri vapaamuotoisen rukouksen parisuhteensa rekisteröineen parin kanssa ja heidän puolestaan äänin 78-30. Nyt siis piispat laativat ohjeen, miten tuo rukous toteutetaan. Tiedän, että monien mielestä tämä on ihan yhtä tyhjän kanssa. Kuten olen usein todennut, niin minäkin toivoisin, että kirkko siunaisi samaa sukupuolta olevat parit. Uskon kuitenkin, että tämä päätös tuo homoseksuaalit kirkon jäsenet näkyviksi kirkossa. Nyt papeilla on mahdollisuus kohdata pariskuntia tällaisen vapaamuotoisen rukouksen yhteydessä. Kirkolla on aivan uusi mahdollisuus näkyvästi tukea samaa sukupuolta olevia pareja. Äänestyksen tulos on yllätävän selvä. Rukouksen vastustajat pitivät runsaasti pitkiä puheenvuoroja. Äänekäs porukka olikin sitten yllättävän pieni. Konservatiivien pääargumentti oli, että Raamatussa lukee, että homoseksuaalinen käyttäyminen on synti ja homoseksuaalisessa parisuhteessa elämistä ei pidä tukea. Elinen päivä ei ollut kovin helppo. Keskustelu alkoi aamulla klo 9. Välill