5.5.2009

valiokuntatyöskentelyä

Vietin eilisillan terveellistä elämää kävelylenkillä, iltahartaudessa ja saunassa, joten heräsin aamulla reippaana. Jätin aamukirkon väliin ja kirjottelin puheenvuoroa huomiseen täysistuntoon. Aion siis ekaa kertaa kiivetä ison salin puhujapönttöön, kun käsittelemme aloitetta. Puheenvuoro on vielä vähän kesken mutta eiköhän se loppunosto sieltä vielä paperille tule.

Aamulla keskustelimme isossa salissa tilinpäätöksestä ja hiippakuntavaltuustojen aloitteista. Selvisi, että Porvoon hiippakunnassa järjestetään loistava Nuorten kirkkopäivät -tapahtuma. Edustaja Westerlund piti todistuspuheenvuoron vaikuttajaksi kasvamisen puolesta. Keskustelimme myös kummien määrästä: riittääkö yksi?

Pääsimme valiokuntatyöhön kiinni heti lounaan jälkeen. Nimittelin valiokunnan puheenjohtajaa aamupalalla orjapiiskuriksi ja siitä suivaantuneena hän on sitten hiostanut meitä koko iltapäivän ja jatkamme ihan kohta. Olemme kuulustelleet kirkkoneuvos Rantasta talousasioista ja kirkkoneuvos Voipiota lähinnä palkkausjärjestelmästä. Mietinnöt ovat valiokuntamme perinteitä noudattaen vähintäänkin täsmällisiä.

Facebookissa jo tunnustinkin, että alan päästä hihittelyn ja tilityksen makuun. Vähän irtonainen olotila helpottaa elämistä täällä, joten hyvä niin.

Äsken ruokapöydässä tiedustelin valiokuntatovereiltani kohteliaasti: "Kuinka kauan te oikein ootte täällä virunu?" Siitä alkoi aikamoinen keskustelu nuorison kielenkäytöstä ja tästä eteenpäin istun kuulemma valiokunnassa nurkassa - kokouspaperit saan sentään ottaa mukaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anna mennä vaan! Mut kerro miks ihmeessä tää sun blogi on katumuksen värinen?

ihmettelee Emmi (mutta poikkeuksellisesti ei ole huolissaan)

Eve kirjoitti...

No riittääkö yksi kummi?