Siirry pääsisältöön

valiokuntapaikat

Jakauduimme juuri valiokuntiin. Pääsin talousvaliokuntaan. Valiokunnassa on kaksi entistä kunnanjohtajaa ja kolme Perttiä, joten sovin hyvin joukkoon.

Lisäksi minut valittiin kansliavaliokuntaan, joka on ilmeisesti kirkolliskokouksen huvitoimikunta, joten se sopii myös hyvin mulle.

Kiitos kaikista kommenteista ja viesteistä! Tosi kiva tietää, että joku seuraa kirkolliskokousta!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hauska lukea kuulumisiasi Signe! Olen aina vaan ylpeämpi susta. Aiemmassa tekstissäsi vilahti edustaja Sahi, kerrohan terveisiä urheilujärjestötutulleni. Ja pysy reippaana. Odotan jännityksellä iltauutisia, joko sun uutisoidaan esimerkiksi tanssineen pöydällä:-)
Unknown sanoi…
Vissiin hävitin jonnekin bittiavaruuteen eilisen kommentin TV-uutisista, mutta kuten Perttu asian muotoili: hyvin vedit!

Ja onnittelut talousvaliokunnan jäsenyydestä - se on merkittävä juttu!

Kovin olen ylpeyteen täällä tikahtumassa.

Ja körttiopistojen luonteeseen kuuluu, että läsnäolevia ei nälässä pidetä...
Kimmo Huima sanoi…
Opistolla aikanaan työskennelleenä voin kertoa, että keittiön porukka on kaikki ylistysvirtensä ansainnut.

Entisaikaan talon työntekijät saivat osallistua myös aamupalalle. Kyllä alkoi massaa kertyä sinne ja tänne. Siitä voisi olla tiettyä hyötyäkin tuossa hommassa, kun ottaa huomioon massan hidastuvuuden lain tuolta fysiikan puolelta. No, kohtuus kaikessa kuitenkin.

Jään mielenkiinnolla seuraamaan uuden nuorisoketjun edesottamuksia. Pitäkää pää pystyssä ja pelatkaa rohkeasti omaa peliä - ja lobatkaa sumeilematta omaa asiaanne.

Asiasta puheenollen, ainakin tuosta KT:n uutisesta jäi sellainen kuva, että Kirkolliskokouksen suhtautuminen Hengellinen elämä verkossa -hankkeeseen oli vähän vanhakantainen "sivuja pitää päivittää" -tyylinen. Onneksi edustaja Grönlund oli ottanut esille, että kyse on vähän enemmästä. Sen kun jokainen edustaja tajuaisi vaikka tämän vuoden loppuun mennessä, niin se olisi iso saavutus.

Jatka vaan raporttejasi. Niitä luetaan mielenkiinnolla täällä Katajanokan bunkkerissakin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli

Nuorten osallisuuden vahvistaminen tyssäsi kirkkohallitukseen

Vanha kirkolliskokousblogini on herännyt yllättäen henkiin mutta painavasta syystä!   Vuonna 2009 teimme kirkolliskokousaloitteen nuorten osallisuuden vahvistamisesta kirkossa. Aloite lähetettiin yleisvaliokunnan hienon mietinnön saattelemana kirkkohallitukseen toimenpiteitä varten. Se on jumittanut siellä vuosikaudet ja olen miettinyt, voiko aloite vain kadota. Ilmeisesti ei voi - se on ilmestynyt nyt kirkolliskokousviikon esityslistalle.   Kirkolliskokoukselle on annettu asiasta ilmoitus, joka on karua luettavaa. Sen mukaan kirkkohallituksen taholta ei tulla valmistelemaan nuorten kuulemisjärjestelmää seurakuntiin . Ilmoituksessa perustellaan kuulemisjärjestelmän valmistelematta jättämistä seuraavasti:  Edustuksellinen demokratia ei ole enää nuorille tyypillinen tai suosittu vaikuttamisen muoto. Joissain kunnissa nuorivaltuusto toimii, joissakin ei juuri ollenkaan.   Malli, joka edellyttäisi erillisen kuulemisjärjestelmän luomista jokaiseen seurakuntaan, tulisi seurak

viimeisen istuntoviikon etäkommentit

En osallistunut viime viikolla kauden viimeiselle istuntoviikolle, koska muutin kotikuntani kesällä Jyväskylästä Hyvinkäälle. Muuton myötä menetin paikkani Lapuan hiippakunnan kirkolliskokousedustajana. Harmillinen tilanne mutta eipä sille mitään voi. Viimeiseltä istuntoviikolta ei siis juuri oli juoruja ja hauskoja sattumuksia kerrottavana :-( Onneksi muut edustajat ovat ansiokkaasti bloganneet, joten viikon vaiheista on pysynyt vähän kärryillä. Sain myös kivan tekstarin talousvaliokunnasta, joka työskenteli iltamyöhään, vaikka muut jo humputtelivat kaupungilla. Viime viikon asialistaa voin kommentoida vain nettimateriaalin perusteella. Yksi asia minulla oli erityisesti mielessä, nimittäin eläkerahastomaksu, joka onneksi hyväksyttiin viime viikolla. Kyseisellä maksulla eläkerahastoa voidaan kartuttaa aiempia suunnitelmia nopeammin. Kirkon eläkeasiat ovat hankalia ja niitä tehdään hyvin pitkälle aikavälille. Talousvaliokunnan puheenjohtaja Simola kuvasi puheenvuorossaan päätösten vaike