Siirry pääsisältöön

tiistai työn ääressä

Tänään ollaan päästy jo ihan tositoimiin. Täysistunnossa on käyty lähetekeskusteluja ja laitettu hommia eteenpäin lakivaliokuntaan.

Meidän valiokunta eli talousvaliokunta on myös kokoontunut ja selvisi, että se toinen kunnanjohtaja ei olekaan vielä entinen. Samoin selvisi, että meidän lippukunnalla (ent. Seurakunnan Siniset, nyk. Siniset Samoojat) on talousvaliokunnassa kolme edustajaa, joista yksi on vieläpä nimeltään Pertti. Ihmeellinen juttu! Saimme kuulla myös perusteellisen katsauksen kirkon eläkelaitoksesta.

Pikkuhiljaa alkaa hahmottua, miten päätöksenteko etenee täällä. Olo on kuitenkin samanlainen kuin vieraskielisessä seminaarissa eli ihan nuutunut. Kuluttaa aikas paljon voimia, kun yrittää olla koko ajan tosi skarppina. Illalla on vielä perehdytystä.


irtohuomioita:

Olin eilen illalla niin ylikierroksilla, että unohdin pestä hampaani. Onneksi tajusin vielä ennen nukahtamista, että jotain on nyt pielessä.

Perustevaliokuntaan (siellä käsitellään ne kaikki jännittävimmät asiat) valittiin aika monta ei-niin-uudistusmielistä. Onneksi Henrietta on siellä kuitenkin järkevällä linjalla eikä edes ihan yksin.

Mulla ja edustaja Eevi Väistöllä on tänään samanlainen tyyli eli valkonen kauluspaita ja musta slipoveri. Molemmilla on vieläpä samanvärinen harmaa alaosa. Näistä tekstiilikaksosista otettiin toki myös valokuva.

Joku käy aina peittelemässä mun sängyn. Outoa.

Törmäsin eilen kirkkoneuvos Rantaseen, siis ihan kovalla vauhdilla käytävällä, kun en katsonut eteeni. Olin ihan nolona siitä tänäänkin mutta kirkkoneuvos oli jo unohtanut koko äksidentin. Onneksi äsken tosiaan selvisi vielä, että kirkkoneuvos on meidän lippukunnan naisia.

Joku neropatti (luultavasti äiti) on ilmiantanut mun blogin evl.fi-sivun viralliseen kirkolliskokousedustajien blogilistaan. Kiitti vaan!

Eilen olin siis ollut Ylen tv-uutisissa klo 18. Uutispätkää on täällä atk-luokassakin veivattu jo ihan riittävän monta kertaa.

Täällä oli kaamea palohälytys lounasaikaan. Kukaan ei edes hievahtanut pihalle, koska missään ei näkynyt tulipaloa. Hälytys osoittautui virheelliseksi.

Ruoka on edelleen hyvää. Lounaalla oli jälkiruoaksi mansikkapannacottaa! Päivällinen on vielä syömättä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Neropatti ei ollut äitis vaan minä ;) Facebook kavalsi...

Hauska kuulla aitoja kokemuksia käytäviltä, ja terkkuja nuoriso-osastolle ja muille tutuille!
Signe sanoi…
Hih, unohdin, että mulla on kirkollisia virkamiehiä Facebook-kaverina. O-ou.

Äitiä epäilin, koska se valitti sähköpostissaan, että blogini puuttuu listasta.
Anonyymi sanoi…
En mä ole virkamies, vaan nopealiikkeinen ja joustava järjestötyöntekijä :-P

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tiistai täysistunnossa

Eilinen päivä kului työn ääressä. Aamupäivällä urakoimme talousvaliokunnassa ja iltapäivällä oli täysistunto. Alunperin ajattelin, että täysistuntojen osalta pääsemme tällä viikolla helpolla. Eilen keskustelimme moniäänisyysaloitteesta kuitenkin varsin pitkään. Edustaja Kaskisen ja edustaja Määttäsen aloite työryhmän perustamisesta oli ilmeisen tarpeellinen, koska edustajilla oli paljon sanottavaa aihesta. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että kirkon äärilaitojen kannat ovat jyrkentyneet. Aloitteessa esitettiin, että perustetaan työryhmä, jossa eri tavoin ajattelevat keskustelevat, miten ykseys ja moniäänisyys kirkossa voisivat toteutua. Illalla jatkoimme valiokunnassa mietintöjen parissa. Valiokunnassa välillä oli hieman vaikeuksia saada mielipiteitä kuuluviin. valiokunnan naisjaostossa päätimme, että lähdemme shoppailemaan, jos meitä ei kuunnella. Uhkaus oli ilmeisesti uskottava, koska muutamat kommentit jopa menivät läpi. Pääsimme valiokunnasta jo ennen seitsemää pois, joten lo

juhlatunnelmia

Ennakkovaroituksen mukaisesti istumme täällä Turussa edelleen. Heta-päätös saatiin juuri tehtyä - esitys hyväksyttiin mutta tiukille meni! Saimme jälleen kuulla, kuinka kirjanpidon ja palkanlaskennan keskittäminen vie seurakunnalta päätösvallan. Minäkin käytin puheenvuoron kirkon tulevaisuuden puolesta. Eilen illalla vietimme siis arkkipiispan lähtöjuhlaa Turun linnassa. Oli mahtavat juhlat! Anna-Mari Kaskinen oli kirjoittanut hienon näytelmän arkkipiispan vaiheista. Se sisälsi historian tapahtumia ja hilpeitä tilanteita arkissa. Näissä arkkipätkissä muun muassa Paarma, Peura, Repo ja Riekko keskustelivat arkin tilasta. Minä esitin kanaa, joka vaati arkin perusteellista uudistamista. Kuvaelmaa varten oli sävelletty Arkkilaulu, jossa on selvästi aineksia hittibiisiksi. Juhla oli vähintäänkin runsas - ohjelmaa oli paljon ja ruoka oli hyvää. Kirkolliskokousväki olikin juhlan päättyessä aivan rättiväsynyttä. Emme siis päätyneet hoilottamaan Arkkilaulua opiskelijoiden laivurikurssille, joka

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli