4.11.2009

keskiviikon kommentteja

Eilen tehtiin töitä kellon ympäri. Pääsimme talousvaliokunnasta vasta klo 21.30.

Tänään täällä on käsitelty edelleen virkamieslakipakettia. Yksityiskohtainen käsittely meni varsin sujuvasta emmekä edes äänestäneet. Lakipaketti on nyt saanut sisältönsä mutta toisessa käsittelyssä päätetään paketin hyväksymisestä. Pidän hiukan vastuuttomana sitä, että lakipaketin vastustajat eivät esitä muutosesityksiä lakiin - eivät siis esittäneet mitään muutoksia mutta aikovat äänestää lakia vastaan. Kyllä vastuulliseen toimintaan kuuluisi vaihtoehtoisten ratkaisujen esittäminen eikä kapuloita rattaisiin -periaate.

Täysistunnossa oli listalla myös yleisvaliokunnan mietintö osallisuusaloitteesta. Valiokunnan puheenjohtaja kenttäpiispa Niskanen kävi pöntössä esittelemässä valiokunnan kannan ja huolen Suomen nuorisosta. Pidin lyhyen puheenvuoron, jossa kiitin valiokuntaa hyvästä työstä. Nuorten osallisuuden vahvistaminen kirkossamme -aloite lähetettiin siis kirkkohallitukselle toimenpiteitä varten. Olen siis saanut jotain aikaan, jännittävää!

Talousvaliokunnassa jatkoimme mietinnön parissa. Siihenkin oli yrittänyt muutamia ajatuksia ujuttaa mutta aika laimeata tekstiä on tulossa.

Tänään illalla on kansliavaliokunta järjestää keskustelutilaisuuden arkkipiispanvaalista. Tilaisuuden juontajina toimivat edustajat Nieminen ja Jauhiainen. O-ou! Olen yrittänyt valmistautua vähän. Tällä hetkellä tilaisuutta varten etsiskellään triangelia aikamerkiksi. Triangelin soitto tulee olemaan minun vastuullinen tehtäväni.

irtohuomioita:

Käsidesi on viikon hitti, joten kirkolliskokousedustajajien ympärillä leijuu aina käsidesin viehättävä tuoksu.

Eräs valiokuntalaisemme totesi, että ei näitä meidän mietintöjä kukaan lue ja me täällä vaan tuntikaupalla viisastelemme.

Mua haastateltiin tänään arkkipiispanvaalista radioon. Kerroin, että asiasta on keskusteltu muun muassa naisten saunassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan edustajissa joku pyhäkoulunopettaja, jolla on triangeli aina laukussaan. terveisin Jaana

kaarina kirjoitti...

Nuorten osallisuuden vahvistaminen on tärkeä asia, hienoa, että sitä saatiin eteenpäin!

Kiitos, Signe, informatiivisesta blogista! :)

Kaarina