27.1.2009

opening worship, reception and dinner

Olen nyt ryhtynyt (tai ryhdytetty) opiskelemaan näitä kirkon kansainvälisiä asioita. Minut valittiin delegaation varajäseneksi, joten olen nyt Oslossa Euroopan kirkkojen konferenssin (CEC) yleiskokouksen pohjoimaalais-baltialaisessa valmistelukokouksessa.

Saavuin aamulla tänne Osloon ja ehdin vähän katsella kaupunkiakin. Varsinainen ohjelma alkoi iltasella. Kokoonnuimme Oslon piispan talossa. Piispa itse oli muualla, joten mekkaloimme keskenämme kauniissa juhlasalissa. Ohjelmassa oli "opening worship, reception and dinner". Vähän mietitytti, mitähän se mahtaa tarkoittaa. Kiitän kaikkia pohdintaan osallistuneita - valitettavasti kaikki arvaukset ja neuvot menivät pieleen.

Ensinnäkin dresscode (ainakin nuorison osalta) oli farkut ja joku paita. Ketään ei siis haitannut, ettei minulla ollut varsinaisia iltakorkokenkiä mukana ja että kampaukseni oli jo vähän lässähtänyt.

Ja toisekseen dinner tarkoitti perunalohkoja, kanankoipia (siis niitä kinttuja) ja vihannessoossia. Hih, hilpeintä oli kuitenkin se, että meitä hoputettiin kahvinjuonnissa ja kehotettiin palauttamaan astiat kärryyn pian, että keittiöhenkilökunta saa tiskit tiskattua ja pääsee kotiin.

Huomenna on sitten asiaohjelmaa. Toivottavasti pärjään siinä paremmin.

Ei kommentteja: