Siirry pääsisältöön

edustajan postikasa

Eräs ystäväni ihmetteli, miten ihmisellä voi olla noin paljon paperia. Paperipinot ovat vallanneet kotona työpöydän lisäksi olohuoneen ruokapöydän. Kirkko, seurakunta ja kirkolliskokous tuottavat suuren osan paperikasoista. Tässä pieni katsaus edustajan posteihin...

lehdet

Olen lukenut Kotimaata jo ihan lapsesta asti ja mielestäni se on tosi hyvä lehti. Kotimaa kolahtaa nykyään jo torstaisin mutta yleensä säästän sen perjantailla ja aloitan viikonlopun lukemalla sen. Nykyään postiluukustani kolahtavat myös Sana ja Uusi tie. Hmm, niissä on vähän eri näkökulma kuin Kotimaassa. Aluksi epäilin, että joku seurakuntalainen on tilannut minulle lehdet, koska on huolissaan vakaumuksestani. Noh, ehkäpä ne tulevat minulle, koska olen kirkolliskokousedustaja. Mieluummin lukisin kuitenkin Hengellistä kuukausilehteä. Körtit eivät ilmeisesti lähettele lehteään pakolla tai sitten ne laskevat minut jo joukkoonsa ;-)

asiaa

Kirkolliskokouksen istuntoviikon lähestymisen tietää siitä, että postia alkaa kertyä. Nyt meille on kolahtanut jo aloitteita, talousarvio (eikö se kuitenkin ole vielä talousarvioesitys?) ja monta muuta paperia. Kirkolliskokouspapereissa on se huono puoli, että ne lähetetään kovissa pahvisissa kirjekuorissa. Valitettavasti nuo kuoret eivät mahdu postilaatikostani sisään, joten joudun kipittämään Laajavuorentien postikonttoriin noutamaan ne.

hauskin posti

Jokin aika sitten sain kirjeen Konneveden seurakunnasta. Kiitoksia! Kirjeessä kerrottiin ja kehuttiin Konneveden seurakunnan idearikkaita ja yllättäviäkin projekteja. Hauskin oli kuitenkin seurakunnan postikortti, jota on ehkä hieman vaikea kuvailla mutta slogan oli muistaakseni Konneveden seurakunta - pieni, pippurinen, kokeileva ja täynnä spiritualiteettia.

oudoin posti

Joskus elokuussa sain kirjeen kirkon ulkoasiainosastolta. Kirjeessä oli joku päätös jostain delegaatiosta. Luin sitä ihan puolihuolimattomasti ja huomasin, että kaverini Hermanni ja Åsa oli valittu mukaan reissuun. Ajattelin, että kiva juttu ja ihmettelin, miksi tällainen päätös lähetetään kaikille tiedoksi. Noh, syy selvisi. Luin eteenpäin ja ”...varaedustajiksi valittiin KTM Signe Jauhiainen...”. Sitten ihmetytti vielä enemmän. Eipä ollut kukaan muistanut kysyä, olenko käytettävissä.


ja vielä ajankohtaiset:

Syysistuntokausi lähestyy. Kirkolliskokous kokoontuu Turussa 3.-7.11. Sitä ennen on vielä talousvaliokunnan kokous ja hiippakunnan edustajien tapaaminen, joissa pääsee etukäteen perehtymään asioihin ja virittäytymään tunnelmaan.

Tulevana lauantaina 18.10. on Tulkaa kaikki -liikkeen teematapaaminen klo 16-19 Kallion kirkon kappelisalissa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja tapaamaan uudistusmielistä porukkaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli

Nuorten osallisuuden vahvistaminen tyssäsi kirkkohallitukseen

Vanha kirkolliskokousblogini on herännyt yllättäen henkiin mutta painavasta syystä!   Vuonna 2009 teimme kirkolliskokousaloitteen nuorten osallisuuden vahvistamisesta kirkossa. Aloite lähetettiin yleisvaliokunnan hienon mietinnön saattelemana kirkkohallitukseen toimenpiteitä varten. Se on jumittanut siellä vuosikaudet ja olen miettinyt, voiko aloite vain kadota. Ilmeisesti ei voi - se on ilmestynyt nyt kirkolliskokousviikon esityslistalle.   Kirkolliskokoukselle on annettu asiasta ilmoitus, joka on karua luettavaa. Sen mukaan kirkkohallituksen taholta ei tulla valmistelemaan nuorten kuulemisjärjestelmää seurakuntiin . Ilmoituksessa perustellaan kuulemisjärjestelmän valmistelematta jättämistä seuraavasti:  Edustuksellinen demokratia ei ole enää nuorille tyypillinen tai suosittu vaikuttamisen muoto. Joissain kunnissa nuorivaltuusto toimii, joissakin ei juuri ollenkaan.   Malli, joka edellyttäisi erillisen kuulemisjärjestelmän luomista jokaiseen seurakuntaan, tulisi seurak

tiistai täysistunnossa

Eilinen päivä kului työn ääressä. Aamupäivällä urakoimme talousvaliokunnassa ja iltapäivällä oli täysistunto. Alunperin ajattelin, että täysistuntojen osalta pääsemme tällä viikolla helpolla. Eilen keskustelimme moniäänisyysaloitteesta kuitenkin varsin pitkään. Edustaja Kaskisen ja edustaja Määttäsen aloite työryhmän perustamisesta oli ilmeisen tarpeellinen, koska edustajilla oli paljon sanottavaa aihesta. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että kirkon äärilaitojen kannat ovat jyrkentyneet. Aloitteessa esitettiin, että perustetaan työryhmä, jossa eri tavoin ajattelevat keskustelevat, miten ykseys ja moniäänisyys kirkossa voisivat toteutua. Illalla jatkoimme valiokunnassa mietintöjen parissa. Valiokunnassa välillä oli hieman vaikeuksia saada mielipiteitä kuuluviin. valiokunnan naisjaostossa päätimme, että lähdemme shoppailemaan, jos meitä ei kuunnella. Uhkaus oli ilmeisesti uskottava, koska muutamat kommentit jopa menivät läpi. Pääsimme valiokunnasta jo ennen seitsemää pois, joten lo