Siirry pääsisältöön

edustajan postikasa

Eräs ystäväni ihmetteli, miten ihmisellä voi olla noin paljon paperia. Paperipinot ovat vallanneet kotona työpöydän lisäksi olohuoneen ruokapöydän. Kirkko, seurakunta ja kirkolliskokous tuottavat suuren osan paperikasoista. Tässä pieni katsaus edustajan posteihin...

lehdet

Olen lukenut Kotimaata jo ihan lapsesta asti ja mielestäni se on tosi hyvä lehti. Kotimaa kolahtaa nykyään jo torstaisin mutta yleensä säästän sen perjantailla ja aloitan viikonlopun lukemalla sen. Nykyään postiluukustani kolahtavat myös Sana ja Uusi tie. Hmm, niissä on vähän eri näkökulma kuin Kotimaassa. Aluksi epäilin, että joku seurakuntalainen on tilannut minulle lehdet, koska on huolissaan vakaumuksestani. Noh, ehkäpä ne tulevat minulle, koska olen kirkolliskokousedustaja. Mieluummin lukisin kuitenkin Hengellistä kuukausilehteä. Körtit eivät ilmeisesti lähettele lehteään pakolla tai sitten ne laskevat minut jo joukkoonsa ;-)

asiaa

Kirkolliskokouksen istuntoviikon lähestymisen tietää siitä, että postia alkaa kertyä. Nyt meille on kolahtanut jo aloitteita, talousarvio (eikö se kuitenkin ole vielä talousarvioesitys?) ja monta muuta paperia. Kirkolliskokouspapereissa on se huono puoli, että ne lähetetään kovissa pahvisissa kirjekuorissa. Valitettavasti nuo kuoret eivät mahdu postilaatikostani sisään, joten joudun kipittämään Laajavuorentien postikonttoriin noutamaan ne.

hauskin posti

Jokin aika sitten sain kirjeen Konneveden seurakunnasta. Kiitoksia! Kirjeessä kerrottiin ja kehuttiin Konneveden seurakunnan idearikkaita ja yllättäviäkin projekteja. Hauskin oli kuitenkin seurakunnan postikortti, jota on ehkä hieman vaikea kuvailla mutta slogan oli muistaakseni Konneveden seurakunta - pieni, pippurinen, kokeileva ja täynnä spiritualiteettia.

oudoin posti

Joskus elokuussa sain kirjeen kirkon ulkoasiainosastolta. Kirjeessä oli joku päätös jostain delegaatiosta. Luin sitä ihan puolihuolimattomasti ja huomasin, että kaverini Hermanni ja Åsa oli valittu mukaan reissuun. Ajattelin, että kiva juttu ja ihmettelin, miksi tällainen päätös lähetetään kaikille tiedoksi. Noh, syy selvisi. Luin eteenpäin ja ”...varaedustajiksi valittiin KTM Signe Jauhiainen...”. Sitten ihmetytti vielä enemmän. Eipä ollut kukaan muistanut kysyä, olenko käytettävissä.


ja vielä ajankohtaiset:

Syysistuntokausi lähestyy. Kirkolliskokous kokoontuu Turussa 3.-7.11. Sitä ennen on vielä talousvaliokunnan kokous ja hiippakunnan edustajien tapaaminen, joissa pääsee etukäteen perehtymään asioihin ja virittäytymään tunnelmaan.

Tulevana lauantaina 18.10. on Tulkaa kaikki -liikkeen teematapaaminen klo 16-19 Kallion kirkon kappelisalissa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja tapaamaan uudistusmielistä porukkaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kirkon jäsenenä

Viime päivinä media on taas jaksanut uutisoida kirkosta eroamisesta. En oikeastaan tiedä, mitä uutisarvoa noilla jokavuotisilla luvuilla enää on. Minua surettaa ja suututtaa tämä kehitys, joten täytyy nyt pari sanaa tännekin kirjoittaa. Kirkosta erosi viime vuonna taas ennätysmäärä porukkaa. Meillä Jyväskylässäkin eroluvut ovat aikamoiset. Kaikkien tutkimusten mukaan suomalaisten uskonnollisuus ei ole vähentynyt, joten osa eroaa varmaan hiukan liian kevyin perustein. Kuopion hiippakunnan lehdessä (Capitol 3/2008) luettelin viisi hyvää syytä kuulua kirkkoon : - Seurakunnan tarjoamat palvelut elämän eri vaiheissa - Jos et itse tarvitse näitä palveluita, joku muu tarvitsee – tue sitä! - Et voi vaikuttaa, jos et ole jäsen. - Kirkossa saatat löytää ehkä jotakin, jota elämääsi etsit. - Pääset kummiksi! Olen edelleen samaa mieltä. Jos nyt kuitenkin tuntuu siltä, ettei tätä menoa kestä, niin mieti vielä : oletko valmis tukemaan kirkon tarjoamia palveluita? Joku muu saattaa niitä tarvita. Ja jo

tiistain tunnelmia

Tämä päivä on ollut kirkolliskokousmaisen kiireinen, joten nyt vasta ehdin istua koneen ääreen. Aamulla lintsasin messusta ja kirjottelin aamupalan jälkeen puheenvuoroa. Valiokuntatyöskentely alkoi yhdeksän jälkeen ja jatkui lounaaseen asti. Olemme talousvaliokunnassa vääntäneet lausuntoa lakivaliokunnalle HeTasta. Lounaan jälkeen alkoi täysistunto, jossa käsiteltiin edustajien tekemiä aloitetteita. Keskustelimme aluetyön rakenteista, työyhteisöjen monimuotoisuudesta, määräenemmistövaatimuksesta ja virsikirjan lisävihkosta. Käytin puheenvuoron seurakunnan aluetyön rakenteista ja erityisesti seurakuntalaisten mahdollisuuksista osallistua päätöksentekoon. Parisuhdelain seuraukset oli myös esityslistalla mutta siihen asti ei ehditty. Keskustelu jatkuu aamulla. Illalla olisi ohjelmassa vielä valiokuntaa mutta saattaa olla, että joudun litsaamaan sieltä näytelmäharjoitusten vuoksi. Näytelmä ja roolini (pieni mutta hilpeä) ovat vielä salaisia.