12.11.2010

näkymättömyyden aika kirkossa päättyi

Hyväksyimme juuri vapaamuotoisen rukouksen parisuhteensa rekisteröineen parin kanssa ja heidän puolestaan äänin 78-30. Nyt siis piispat laativat ohjeen, miten tuo rukous toteutetaan.

Tiedän, että monien mielestä tämä on ihan yhtä tyhjän kanssa. Kuten olen usein todennut, niin minäkin toivoisin, että kirkko siunaisi samaa sukupuolta olevat parit. Uskon kuitenkin, että tämä päätös tuo homoseksuaalit kirkon jäsenet näkyviksi kirkossa. Nyt papeilla on mahdollisuus kohdata pariskuntia tällaisen vapaamuotoisen rukouksen yhteydessä. Kirkolla on aivan uusi mahdollisuus näkyvästi tukea samaa sukupuolta olevia pareja.

Äänestyksen tulos on yllätävän selvä. Rukouksen vastustajat pitivät runsaasti pitkiä puheenvuoroja. Äänekäs porukka olikin sitten yllättävän pieni. Konservatiivien pääargumentti oli, että Raamatussa lukee, että homoseksuaalinen käyttäyminen on synti ja homoseksuaalisessa parisuhteessa elämistä ei pidä tukea.

Elinen päivä ei ollut kovin helppo. Keskustelu alkoi aamulla klo 9. Välillä tietysti syötiin ja illalla kävimme vierailulla merivoimien esikunnassa. Sen jälkeen vielä jatkettiin ja keskustelu päättyi vasta klo 23. Iltapäivällä oli putkeen useita varsin jyrkkiä puheenvuoroja, joten olin välillä jo ihan itkuinen. Mulla oli takataskussa varalta yksi puheenvuoro mutta aina kun vilkaisinkin sitä, rupesi itkettämään. Se puheenvuoro jäi siis käyttämättä. Illalla eräs viimeisistä puhujista oli edustaja Nummela, joka piti meille perusteellisen raamattuluennon. Hän luki syntiluetteloita ja selosti, että näin tämä asia nyt vaan on.

1 kommentti:

Saija kirjoitti...

Ällistykselläni ei ole rajoja äänestystuloksen jälkeen. Olin jo terästäytynyt sen varalle, että eihän se läpi mene. Nyt on kuitenkin lähdetty oikeaan suuntaan. Hyvä Signe ja lajitoverisi!