1.11.2009

taas mennään

No niin, nyt se on taas kirkolliskokouksen aika. Meneillään on perinteinen harkinta, kuinka monta paria kenkiä tarvitaan. Kun tavarat on kasassa, alkaa matka kohti Turkua. Talousvaliokunta aloittaa jo tänä iltana, joten heti joutuu töihin.

Tällä viikolla eniten keskustelua herättää varmasti virkamieslakipaketti. Olemme nyt saaneet lakivaliokunnana mietinnön ja käsittelemme sitä tulevalla viikolla. Keskustelusta tulee varmasti pitkä ja värikäs. Täytyy vain toivoa, että virkamiesoikeudelliset säädökset saadaan tällä kertaa viimein läpi.

Ennakkotiedoista poiketen henkilöstö- ja taloushallinnon palvelukeskus HeTa ei tule käsittelyyn tällä viikolla. Asia palasi kirkkohallituksen täysistunnosta jatkovalmisteluun, joten emme saa sitä nyt esityslistalle. Talousvaliokunnan elämää tämä helpottaa huomattavasti, koska emme joudu huhkimaan HeTa-mietinnön kanssa. Toisaalta homman olisi syytä edetä, koska muuten joudutaan liemeen.

Odottelen jännityksellä, tuleeko osallisuusaloitemietintö yleisvaliokunnasta tällä viikolla.

Täällä blogissa kerrotaan viikon mittaan kirkolliskokouksen olennaiset ja erityisesti epäolennaiset kuulumiset. Kommenttiosasto on vapaasti käytössä, joten ottakaahan osaa keskusteluun.


P.S. Edellisessä kirjoituksessa lupailin CEC:n yleiskokouksesta loppuraporttia. Toistaikseksi en ole saanut sitä tänne kirjoitettua, pahoittelut.

1 kommentti:

paikallisopas kirjoitti...

Hyvää viikkoa ja iloa & voimia työskentelyyn! Jään mielenkiinnolla odottamaan raportointiasi niin olennaisesta kuin epäolennaisestakin! Mä lähden aamulla Jyväskylään työmatkalle (joo luit oiken), mutta yritän treffata sut keskiviikkona pelipaikalla. Ja yleisvaliokuntaan terveisiä, että pistäkää vauhtia sen osallisuusaloitteen käsittelyyn! Olisi tyylikästä, että aloite olisi juuri tänä syksynä jatkokäsittelyssä.