Siirry pääsisältöön

normiviikko

Viime viikolla vietin varmaan enemmän aikaa seurakuntatalolla kuin työpaikallani. Tässä lyhyt kuvaus seurakunnan luottamushenkilön arjesta... Heh, onneksi kuitenkaan ihan jokainen viikko ei ole tällainen!

maanantai

Uuden seurakunnan järjestelytoimikunta kokoontui illalla. Kokoustarjoiluna oli lohivoileipiä ja kaupan pullakranssia. Tapasimme hallintojohtajan virkaa hakeneita henkilöitä ja keskustelimme hauta- ja puistotoimen organisaatiosta. Päätimme myös kutsua henkilöstön edustajan toimikuntaan. Huomautin, ettei tiedonkulku henkilöstön suuntaan voi olla yhden edustajan varassa vaan esimiehet joutuvat oikeasti tekemään hartiavoimin töitä, jotta koko henkilöstö olisi osallisena tässä muutoksessa. Ihmettelin taas, miten naapuriseurakuntien kulttuurit ovat niin erilaiset. Kokouksen jälkeen vaihdoimme vielä pari sanaa kirkkopäivien sponsoritilanteesta.

tiistai

Tiistaina oli vapaapäivä seurakunnasta. Tein vain lyhyen koonnin maanantain sponsorikeskustelusta.

keskiviikko

Keskiviikkona oli kirkkoneuvoston perinteinen kesäkokous Vesalassa. Saimme ensin ruokaa ja vielä väliajalla voileipiä. Keskustelimme perusteellisesti Kortepohjan kirkon tilanteesta. Päätimme, että se korjataan mutta osa tiloista yritetään vuokrata muille. Olimme aiemmin keskustelleet muistakin vaihtoehdoista mutta museoviranomaisen lausunnon mukaan emme saa tehdä sille juuri mitään. Kuutiomainen betonirakennus on kuulemma kulttuurihistoriallisesti arvokas kirkkosalin parven kaiteita myöten. Huh huh. Lisäksi äänestimme kokouspalkkioista ja valitsimme diakonissan.

torstai

Luin aamulla Facebookista, että Sanna-Maaria Kirkkopalveluista on tulossa Jyväskylään. Sain Sanna-Maarialta tekstarin vähän myöhemmin ja sovimme synttärikahvit iltapäiväksi. Kahveista tuli lounas ja seuraan liittyi myös liikuntapappi Epsu. Keskustelimme muun muassa erilaisista kirkollisista seminaareista, lentopalloriparista ja kirkkoneuvos Häkkisestä.

Torstaille tuli toinenkin yllärikeikka. Kävimme kirkkoherran ja kirkkovaltuuston pj:n kanssa kaupunginjohtajan luona juttelemassa yhteistyöstä kirkkopäivien järjestelyissä. Vastaanotto oli ihan positiivinen ja kaupunki on mukana kelkassa.

Palaverin jälkeen säntäsin kotiin leipomaan unelmatorttua, koska Anni oli vaatinut jotain synttäriohjelmaa. Ilta kului rattoisasti ja keskustelimme muun muassa fundamentalismista.

perjantai

Perjantaiaamuna aloin olla jo aika nääntynyt, ja kaikki asialliset kokousvaatteenikin olivat jo pyykissä. Klo 10 alkoi kuitenkin kirkkopäivien johtoryhmän kokous, jonne oli raahauduttava, koska kirkon virallista nuorta tarvittiin taas. Kokous oli varsin perusteellinen. Keskustelimme ohjelmasta, sponsoritilanteesta ja vastuuhenkilöistä. Toin esille, että talkoolaisten rekrytointia ja organisointia kannattaisi miettiä vähän uudesta näkökulmasta. Neuvostoliittomainen meininki henkilöresurssien allokoinnissa ei ole tehokasta eikä mielekästä.


Viikonloppuna olisi ollut vielä Urbaani unelma, Kuokkalan kirkon rakentamisen siunaus ja Lehtisaaren avajaiset mutta ei ollut enää tällaisen viikon päätteeksi voimia lähteä osallistumaan seurakunnan toimintaan. Höh.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kuka sen lounaan lopulta maksoi? ;) Odottelen edelleen laskua...

Kiitos vielä seurasta, nähdään taas!
Anonyymi sanoi…
Mihin ihmeeseen tarvitaan liikuntapappeja??? Kysyn vaan...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

muutama kuva

Sain viimein kaivettua kevätistuntokauden kuvat kamerasta. Tässäpä ois muutama. Lapuan hiippakunnan delegaation sakastissa ennen avajaismessua. Arkkipiispan lähtöjuhlaa vietettiin Turun linnan kuninkaansalissa, vieraita vielä odotellaan. Alkuruoka Edustaja Ojala ilman eläinrekvisiittaa Edustajat Simojoki ja Tuominen uurastivat Arkkikuvaelman tähtinä, kuvassa jo vähän rennompi mieli

Nuorten osallisuuden vahvistaminen tyssäsi kirkkohallitukseen

Vanha kirkolliskokousblogini on herännyt yllättäen henkiin mutta painavasta syystä!   Vuonna 2009 teimme kirkolliskokousaloitteen nuorten osallisuuden vahvistamisesta kirkossa. Aloite lähetettiin yleisvaliokunnan hienon mietinnön saattelemana kirkkohallitukseen toimenpiteitä varten. Se on jumittanut siellä vuosikaudet ja olen miettinyt, voiko aloite vain kadota. Ilmeisesti ei voi - se on ilmestynyt nyt kirkolliskokousviikon esityslistalle.   Kirkolliskokoukselle on annettu asiasta ilmoitus, joka on karua luettavaa. Sen mukaan kirkkohallituksen taholta ei tulla valmistelemaan nuorten kuulemisjärjestelmää seurakuntiin . Ilmoituksessa perustellaan kuulemisjärjestelmän valmistelematta jättämistä seuraavasti:  Edustuksellinen demokratia ei ole enää nuorille tyypillinen tai suosittu vaikuttamisen muoto. Joissain kunnissa nuorivaltuusto toimii, joissakin ei juuri ollenkaan.   Malli, joka edellyttäisi erillisen kuulemisjärjestelmän luomista jokaiseen seurakuntaan, tulisi seurak

tiistai täysistunnossa

Eilinen päivä kului työn ääressä. Aamupäivällä urakoimme talousvaliokunnassa ja iltapäivällä oli täysistunto. Alunperin ajattelin, että täysistuntojen osalta pääsemme tällä viikolla helpolla. Eilen keskustelimme moniäänisyysaloitteesta kuitenkin varsin pitkään. Edustaja Kaskisen ja edustaja Määttäsen aloite työryhmän perustamisesta oli ilmeisen tarpeellinen, koska edustajilla oli paljon sanottavaa aihesta. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että kirkon äärilaitojen kannat ovat jyrkentyneet. Aloitteessa esitettiin, että perustetaan työryhmä, jossa eri tavoin ajattelevat keskustelevat, miten ykseys ja moniäänisyys kirkossa voisivat toteutua. Illalla jatkoimme valiokunnassa mietintöjen parissa. Valiokunnassa välillä oli hieman vaikeuksia saada mielipiteitä kuuluviin. valiokunnan naisjaostossa päätimme, että lähdemme shoppailemaan, jos meitä ei kuunnella. Uhkaus oli ilmeisesti uskottava, koska muutamat kommentit jopa menivät läpi. Pääsimme valiokunnasta jo ennen seitsemää pois, joten lo